ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

kitaritida LPG: Η κυτταρίτιδα πολύ απλά είναι το λίπος που συσσωρεύεται κάτω από το λίπος της επιδερμίδας δημιοιυργώντας έτσι μια αντιαισθητική εικόνα που μοιάζει με φλοίο πορτοκαλιού. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι πολλαπλοί όπως: γονίδια, φύλο, ποσοστό λίπους στο σώμα, ηλικία, κάπνισμα, διατροφή, έλλειψη άσκησης, άγχος, ορμονικοί και αγγειακοί παράγοντες. Δεν επηρεάζεται από το σωματικό βάρος και εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, στην περιοχή των γλουτών και στην κοιλιακή χώρα.

  Αυτόλογη μεσοθεραπεία

  Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε και την αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου. Λέγοντας αυτόλογη εννοούμε υλικά από τον ίδιο τον οργανισμό. Στη θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται το πλάσμα του ιδίου του αθενούς συμπεριλαμβανομένου των αιμοπεταλίων και των λεμφοκυττάρων με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων οι οποίοι εκκρίνονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια και διεγείρουν τη διαδικασία αναγέννησης του ιστού με αποτέλεσμα να αναζωογωνείται το δέρμα και να αναστρέφεται η φθορά του.

  Στην πράξη, αυτό το οποίο γίνεται είναι μια απλή αιμοληψία. Το αίμα το οποίο συλλέγουμε μπαίνει σε φυγόκεντρο και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα και λευκά αιμοσφαίρια. Ένα μέρος του υλικού που δεν περιέχει ερυθρά αιμοσφαίρια το χρησιμοποιούμε σαν υλικό μεσοθεραπείας και το εγχύουμε στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Για καλύτερα αποτελέσματα συνίσταται 4 θεραπείες το χρόνο.

  Η εφαρμογή για τη θεραπεία γίνεταια αφού έχουμε βάλει αναισθητική κρέμα μια ώρα πριν εγχύωντας με πολύ μικρή βελόνα τα απαραίτητα υλικά. Ο πόνος είναι ανεπαίσθητος.

  Ανάλογα με το βαθμό της κυτταρίτιδας χρειάζονται 8-10 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 10 ημερών. Τα αποτελέσματα της θεραπείας αρχίζουν να γίνονται εμφανή από την πρώτη φορά.

  Μια από τις πρόσφατες μεθόδους για την αντιμετώπιση τοπικού λίπους είναι η λιποδιάλυση με την έγχυση φαρμακευτικών ουσιών και ενζύμων στις προβληματικές περιοχές. Οι ουσίες αυτές διασπούν το λίπος το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της διούρησης. Η βασική ουσία η οποία χρησιμοποιείται για αυτή τη θεραπεία είναι η φωσφατυδιλχολίνη. Συνήθως απαιτούνται 5-8 συνεδρίες κάθε 20 μέρες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά από την πρώτη συνεδρία.

  Πρόκειται για την πιο γνωστή συσκευή παγκοσμίως η οποία έχει έγκριση από τον FDA των ΗΠΑ όσον αφορά τη διόρθωση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για ακίνδυνη και άκρως αποτελεσματική μέθοδο η οποία μπρεί να εφαρμοσθεί σε όλο το σώμα και το πρόσωπο.
  Η κλινική μας διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο υπό την επίβλεψη του δερματολόγου ιατρού χειρίζεται τη συσκευή που μέσω υπολογιστή θέτει σε λειτουργία δυο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους κυλίνδρους, οι οποίοι με ελεγχόμενη συμπίεση εφαρμόζεται στις περιοχές που υπάρχει το πρόβλημα δημιουργώντας βελτίωση της κυκλοφορίας και αύξηση της λεμφικής δραστηριότητας. Επομένως, υπάρχει βελτίωση της οξυγόνωσης των λιποκυττάρων και αποβολή των τοξινών και των περιττών υγρών από τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται η αντιαισθητική «φλούδα πορτοκαλιού».
  Παράλληλα, υπάρχει ενεργοποίηση στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα την τόνωση του δέρματος. Το σώμα αποκτά βελτιωμένο σχήμα με σφικτό, σφριγυλό και λείο δέρμα. Για άριστα αποτελέσματα απαιτούνται τουλάχιστον 12 συνεδρίες (2-3 ανά βδομάδα).