Υαλουρονικό οξύ

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε φυσική μορφή στο σώμα μας παρέχοντας ενυδάτωση και όγκο στο δέρμα μας.


Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του;
Δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, συντελεί στο σχηματισμό νέων δερματικών κυττάρων και στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και άλλων ουσιών που διατηρούν τη δομή του δέρματος και προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.


Σε ποιες περιοχές του προσώπου εφαρμόζεται το υαλουρονικό;
Οι κυριότερες περιοχές που εφαρμόζεται είναι το μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια, οι βαθιές ρινοπαρειακές ρυτίδες, οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, οι ρυτίδες καπνιστού, η αύξηση όγκου χειλιών και η αύξηση του όγκου των ζυγωματικών.


Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας;
Τα αποτελέσματα διαρκούν τουλάχιστον 12 μήνες και η επανάληψη της θεραπείας καθιστά τη διάρκεια μεγαλύτερη.


Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι επώδυνη;
Τα νεότερα υαλουρονικάπου χρησιμοποιούμε στην κλινική μας περιέχουν τοπικό αναισθητικό (λιδοκαϊνη) ώστε η έγχυση είναι ακόμα πιο εύκολη και ανώδυνη.


Πόσο διαρκεί η θεραπεία;
Η θεραπεία διαρκεί το πολύ 20 λεπτά.


Έχω άμεσο αποτέλεσμα;
Ναι. Χρειάζεται δυο έως τρεις μέρες για να απλωθεί το υλικό του φαρμάκου αλλά από την πρώτη στιγμή το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.


Με ποια άλλη θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί το υαλουρονικό;
Το υαλουρονικό συνδυάζεται εξαιρετικά με το botox. Αυτό οφείλεται στο ότι το υαλουρονικό αυξάνει τον όγκο που έχει χαθεί και το botox ακινητοποιεί τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης. Αποτέλεσμα των δυο αυτών θεραπειών είναι η ολοκληρωμένη θεραπεία αναδόμησης του προσώπου..