ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ - ΣΩΜΑΤΟΣ

mesotherapia

Η μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος στην οποία εγχύουμε στο χώριο του δέρματος βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, αμινοξέα, ένζυμα, μέταλλα, αυξητικούς παράγοντες, ρετινοϊκό οξύ καθώς και υαλουρουνικό οξύ με αποτέλεσμα την έντονη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, την απάλυνση των ρυτίδων του δέρματος, τη σύσφιξη χαλαρωμένου δέρματος, την βαθιά ενυδάτωσή του και την επούλωση ουλών.
Πρόκειται για ένα ενέσιμο τρόπο διοχέτευσης υλικών στο μεσόδερμα με πολύ λεπτή βελόνα. Σε κάθε τσίμπημα ο ιατρός εναποθέτει πολύ μικρή ποσότητα του υλικού. Ο πόνος από τα πολλαπλά τσιμπήματα είναι ανεπαίσθητος. Η ως άνω μεσοθεραπεία προσώπου ονομάζεται ετερόλογη.

  Αυτόλογη μεσοθεραπεία

  Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε και την αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου. Λέγοντας αυτόλογη εννοούμε υλικά από τον ίδιο τον οργανισμό. Στη θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται το πλάσμα του ιδίου του αθενούς συμπεριλαμβανομένου των αιμοπεταλίων και των λεμφοκυττάρων με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων οι οποίοι εκκρίνονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια και διεγείρουν τη διαδικασία αναγέννησης του ιστού με αποτέλεσμα να αναζωογωνείται το δέρμα και να αναστρέφεται η φθορά του.

  Στην πράξη, αυτό το οποίο γίνεται είναι μια απλή αιμοληψία. Το αίμα το οποίο συλλέγουμε μπαίνει σε φυγόκεντρο και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα και λευκά αιμοσφαίρια. Ένα μέρος του υλικού που δεν περιέχει ερυθρά αιμοσφαίρια το χρησιμοποιούμε σαν υλικό μεσοθεραπείας και το εγχύουμε στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Για καλύτερα αποτελέσματα συνίσταται 4 θεραπείες το χρόνο.

  Η κυτταρίτιδα πολύ απλά είναι το λίπος που συσσωρεύεται κάτω από το λίπος της επιδερμίδας δημιοιυργώντας έτσι μια αντιαισθητική εικόνα που μοιάζει με φλοίο πορτοκαλιού. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι πολλαπλοί όπως: γονίδια, φύλο, ποσοστό λίπους στο σώμα, ηλικία, κάπνισμα, διατροφή, έλλειψη άσκησης, άγχος, ορμονικοί και αγγειακοί παράγοντες. Δεν επηρεάζεται από το σωματικό βάρος και εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, στην περιοχή των γλουτών και στην κοιλιακή χώρα. Ανάλογα με το βαθμό της κυτταρίτιδας χρειάζονται 8-10 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 10 ημερών. Τα αποτελέσματα της θεραπείας αρχίζουν να γίνονται εμφανή από την πρώτη φορά.

  Η εφαρμογή για τη θεραπεία γίνεταια φού έχουμε βάλει αναισθητική κρέμα μια ώρα πριν εγχύωντας με πολύ μικρή βελόνα τα απαραίτητα υλικά. Ο πόνος είναι ανεπαίσθητος.

  Μια από τις πρόσγατες μεθόδους για την αντιμετώπιση τοπικού λίπους είναι η λιποδιάλυση με την έγχυση φαρμακευτικών ουσιών και ενζύμων στις προβληματικές περιοχές. Οι ουσίες αυτές διασπούν το λίπος το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της διούρησης. Η βασική ουσία η οποία χρησιμοποιείται για αυτή τη θεραπεία είναι η φωσφατυδιλχολίνη. Συνήθως απαιτούνται 5-8 συνεδρίες κάθε 20 μέρες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά από την πρώτη συνεδρία.